Акція "16 днів без насилля"

2021-12-02

/Files/images/изображение_viber_2021-12-02_18-16-01-140.jpg

Щороку 2 грудня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства. Саме цього дня 1949 року на 4-й сесії ГА ООН було прийнято Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами. В України документ набрав чинності 15 лютого 1955 року.

Зараз, в наш високотехнологічний і цивілізований вік, рабство здається чимось давно забутим, яке давно пішло в далеке середньовічне минуле. Але, на жаль, це не так. І тепер, досі процвітає у світі торгівля людьми.
В рамках акції "16 днів без насилля" 2 грудня із школярами було проведено бесіди «Ні жорстокому поводженню з дітьми та запобігання торгівлі людьми», інформаційно-пізнавальна година «Прояви рабства в сучасному світі». Метою цих заходів було ознайомлення учнів із таким явищем, як торгівля людьми.
У категорію рабів входять ті, хто працює з примусу, за борги або проти своєї волі. До рабів, на жаль (і це реалії сучасного світу!), відносяться і ті, хто народився в неволі. Все це і багато інших форм рабства порушують права людини, принижують її людську гідність і суперечать законам цивілізованого світу.
Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Експлуататори отримують прибуток через контроль та експлуатацію інших людей. Щорічно близько 600 – 800 тисяч осіб у світі продають за кордон з метою експлуатації.
Кiлькiсть переглядiв: 45

Коментарi